KISEBBSÉGI AUTONÓMIÁK - ÖNKORMÁNYZATI TÖREKVÉSEK

Dokumentumgyűjtemény

Belső használatra!

Magyarságkutató Tudományos Társaság tudományos dokumentáció kiadványsorozata 1.-2. sz. kötete

206. oldal

Szerk.: Dr. Hódi Sándor és Dr. Rehák László.

A kötet előkészítésében részt vettek: Dr. Hódi Éva, Dr. Hódi Sándor, Révész Erika, Dr. Rehák László, Mgr. Szabó Lajos, Slenderović Julia, Dr. Szőllösy Vágó László, Mgr. Tonković Béla és Terényi Zsófia

Korrektor: Balla Lajos-Laci

Szabadka - Ada 1992. március

A Közép- és Kelet-Európában zajló események közepette, még inkább a volt Jugoszlávia térségében bekövetkezett tragikus történések miatt parancsoló körülmény számunkra a helyzetünk, esélyeink, érdekeink naprakész értékelése. Ahhoz, hogy könnyebben állást tudjunk foglalni a magunk ügyében, hogy ne a lemaradás és lépésvesztés, se az ábrándkergetés veszélye ne fenyegessen bennünket, tisztában kell lennünk vele: meddig mehetünk el igényeinkben? Mi a helyzet más kisebbségekkel? Hányadán állnak a szomszédos országokban az önrendelkezési törekvésekkel? Hol a helyünk ebben a mezőnyben? Tesszük-e dolgunkat? Részesei vagyunk-e a történéseknek?

A Magyarságkutató Tudományos Társaság az önkormányzati igényekre vonatkozó, különböző értékeléseket, előterjesztéseket, javaslatokat, törvény-tervezeteket, vagy már alkotmányos rendelkezéseket tartalmazó szövegválogatással segít hozzájárulni a délvidéki magyarság körében jelentkező autonómiára vonatkozó elképzelések és javaslatok megvitatásához és körvonalazásához.

Tartalom

Vissza